voorstellen, behandelmethoden

Marjon Buurmans, GZ-psycholoog

Marjon Buurmans, GZ-psycholoog

 

Sinds 1988 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb gewerkt in het onderwijs aan de HEAO Haarlem, bij een arbodienst (Arbo-Unie) en in de huisartsenopleiding (Erasmus Universiteit Rotterdam). In de arbeidsmarkttoeleiding (Vrouw en Werk) heb ik trainingen gegeven voor herintredende en werkende vrouwen.

Als hulpverlener heb ik gewerkt aan de TU-delft als studentenpsycholoog, in een revalidatiecentrum voor mensen met stressklachten en in het Langeland Ziekenhuis als medisch psycholoog. 
Bij PsyQ (voorheen Parnassia) heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut gedaan.

 

Vanaf 1 Januari 2008 heb ik mijn eigen praktijk. De praktijk is gevestigd op Curielaan 8 te Pijnacker.

 

In mijn leven en werk ben ik geïnspireerd door spiritualiteit. Ik herken me in de uitgangspunten van het lichaamsgericht werken, zoals geformuleerd door het NIP.

Ik heb veel ervaring opgedaan met lichaamsgerichte therapie en training. In het najaar van 2014 heb ik een opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner afgerond. Daarnaast ben ik geschoold in emotiegerichte psychotherapie voor individuen. 

 

Registraties:

 

GZ-psycholoog BIG-geregistreerd. (nr 59909105625)

 

De AGB-code van de praktijk is 94055719.

De AGB-code van de behandelaar is 94006213.

 

Recent zijn bijscholingen gevolgd op het terrein van Emotion Focused therapy, hypnotherapie, ACT, EMDR, compassietraining en Somatic Experiencing.

 

De praktijk heeft een pagina op facebook: Psychologie Pijnacker op facebook. 

 

 

 

Woordenlijst, links en tips

Woordenlijst, links en tips

 

GZ-psycholoog:

 

Dit is een afkorting van gezondheidszorgpsycholoog. Een gezondheidszorgpsycholoog heeft na de universitaire studie psychologie nog een twee jarige postdoctorale opleiding gevolgd. Zij is bevoegd tot het stellen van DSM-diagnoses en tot het onder meer bieden van eerstelijns psychologische zorg. Zie voor meer informatie:
www.psynip.nl

Cognitieve gedragstherapie:

 

Cognitieve gedragstherapie is een samensmelting van twee vormen psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed die wat u denkt heeft op wat u voelt. Gedragstherapie richt zich meer op het verband tussen wat u doet en wat u voelt. Samen pakken deze twee invalshoeken de gedragspatronen en de negatieve gedachten aan, die uw problemen in stand houden. Voor meer informatie; zie www.vgct.nl

EMDR:

 

Eye Movement Rapid Desensitisation -therapie is een therapievorm, waarbij je geholpen wordt bepaalde schokkende gebeurtenissen opnieuw in je hoofd op te slaan, zodat je er niet meer steeds aan hoeft te denken of bang worden van dingen, die er mee te maken hebben gehad. voor meer informatie: zie www.emdr.nl

Familie-opstellingen:

 

Uit het werk van Bert Hellinger wordt steeds duidelijker dat belangrijke gebeurtenissen in een familie invloed hebben op het functioneren en welzijn van iedereen. Er kunnen emotionele verstrikkingen ontstaan en onzichtbare banden, die zeer belemmerend kunnen werken. Met een familie-opstelling kan een band of verstrikking worden losgelaten en kan de orde van de liefde hersteld worden. Dat kan zowel individueel als in een workshop, waarbij anderen de leden uit je familie kunnen representeren. Bij Psychologie Pijnacker wordt met individuele opstellingen gewerkt. In 2015 worden ook workshops familie-opstellingen georganiseerd. De website van de opstelster is www.toptrainingencoaching.nl

 

Acceptance en Commitmenttherapie: 

 

Een waarden-gestuurde, nieuwe vorm van gedragstherapie waarin je je anders leert verhouden tot je gedachten en gevoelens. Voor meer informatiewww.timetoact.nl

 

 

Emotiegerichte psychotherapie voor individuen

Kennisbank | EFTiN

 

E health -interventies

 

In overleg kunt u via www.therapieland.nl een ondersteunende module volgen.

 

 

www.kleurjeleven.nl

www.voluitleven.nl 

www.marianmudder.nl 

www.therapieland.nl

 

 

Massage: 

  

https://www.mariam-massage.nl/therapie.html

Lichaamsgerichte therapie

Bij lichaamsgerichte therapie staat het lichaam centraal. Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten of een grote mate van stress kunnen triggers zijn voor lichamelijke ongemakken. Met massagetherapie verzachten de verhardingen van opgebouwde stress in het lichaam en dragen daardoor bij verdieping van de gesprekstherapie en tot herstel in het therapeutisch proces.

De sessies van lichaamsgerichte therapie vallen onder de complementaire geneeswijze en worden apart in rekening gebracht.  Sommige zorgverzekeraars vergoeden deels de kosten onder de aanvullende voorwaarden. Mariam Lo-Fo-Wong is als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging V.B.A.G.

 

Acupunctuur

Contact - Acupunctuur Leidschendam (acupunctuur-leidschendam.nl)

 

Voor acupunctuur, EFT en healing.

 

www.getinmotion.nl  

Voor beweegprogramma's in Pinacker

 

 

Links en tips

Links en tips

 

 

Voor hulp bij het starten met creatief schrijven: www.shodo.nl

Voor lezen over creativiteit en spiritualiteit: The artist's way, Julia Cameron. Bijvoorbeeld voor een uitleg over 'the morning pages'. 

 

Voor de dynamische meditaties van OSHO, de dynamic of de kundalini meditatie, Centrum Wajid in Den Haag. Ook voor swingen op zaterdagavond. 

 

Voor fijne muziek; Deva Premal, alle cd's en Krishna Das. 

 

Voor films waarin de psychologie een grote rol speelt; As good as it gets (1997), As it is in heaven (2004), The Fisher King (1991), Dead Poets Society (1989), Kiss of a Spider Woman (1985).

 

Voor stiltedagen, downloads en (vervolgtrainingen) in mindfulness: www.centrummindfulness.nl

 

Voor collega's in het Oosten: www.doppazorg.nl 

  

Voor homeopathie: www.homeopathievooru.nl

 

Voor ergotherapie: www.ergotherapiepijnacker.nl

 

https://www.youtube.com/watch?v=SJOjpprbfeE